INGREDIENTAI: 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 kilogramas brokolių
4 stiklinės daržovių sultinio
2 stiklinės kedro riešutų
2 stiklinės vandens
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų
6 vienetai bulvių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir sutrintą česnaką. Pamaišant, apkepti 5 minutes.
2.
Į didelį puodą supilti sultinį ir vandenį, užvirinti. Sudėti gerai nuplautus ir susmulkintus brokolius bei supjaustytas gabalėliais bulves. Supilti iš keptuvės kepintą svogūną ir česnaką. Užvirinti ir uždengus dangtį, virti 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės.
3.
Tuo metu įkaitinti nedidelę keptuvę ir ant nesmarkios ugnies pakepinti kedro riešutus. Kepti pamaišant maždaug 3 - 4 minutes iki auksinės spalvos.
4.
Trintuvu sriubą sutrinti iki vienalytės tyrelės. Pasūdykite ir įberkite pipirų. Ant nedidelės ugnies pavirkite dar 5 - 8 minutes. Suberkite pakepintus kedro riešutus.