INGREDIENTAI: 500 gramų vištienos krūtinėlės
1 žiupsnelis juodųjų pipirų (naudojau "Tellicherry")
1 šaukštelis maltos raudonosios paprikos
1 žiupsnelis druskos
1 skiltelė česnako (smulkintos)
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
Salotoms:
2 vienetai agurkų
2 vienetai pomidorų
1 sauja aviečių
1 vienetas šalotinių svogūnų
1 saujelė gražgarsčių
1 saujelė baziliko lapelių
1 šaukštas kanapių aliejaus
pagal skonį druskos (naudojau saulės druską)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištieną supjaustome kepsneliais. Pabarstome prieskoniais: druska, pipirais, paprikos milteliais, smulkintu česnaku.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame vištieną iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Supjaustome gabalėliais.
3.
Agurkus supjaustome griežinėliais, svogūną žiedais, pomidorus riekelėmis.
4.
Į lėkštes dedame gražgarstes ir baziliko lapelius, pjaustytas daržoves, avietes, iškeptus ir supjaustytus vištienos kepsnelius. Pabarstome druska, apšlakstome aliejumi.