INGREDIENTAI: 1 vienetas vištienos filė
3 saujos gražgarsčių
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
1 vienetas agurkų
2 saujos vyšninių pomidorų
0.5 vieneto paprikos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 žiupsneliai provanso žolelių
Padažui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Vištieną supjaustyti gabalėliais, pagardinti prieskoniais. Apkepinti aliejuje.
2.
Gražgarstes nuplauti ir gerai nusausinti. Sudėti kartu su vištiena, smulkintais agurkais, pomidorais, paprika ir svogūnais.
3.
Aliejų išmaišyti su citrinų sultimis ir medumi. Paragauti, ar patinka skonis, jei trūksta rūgštelės ar saldumo, pridėti daugiau atitinkamo ingrediento. Aplieti salotas ir ragauti!