INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaušinių
2 riekelės duonos
4 vienetai smidrų
100 gramų varškės
1 šaukštas grietinės
1 skiltelė česnako
1 pundelis laiškinių česnakų
1 pundelis krapų
1 šlakelis citrinų sulčių
1 šlakelis aliejaus
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius išverdame iki norimo kietumo. Nulupame, perpjauname per pusę.
2.
Smidrus nuplauname, nulaužiame sumedėjusią jų dalį.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame smidrus ir pakepiname kelias minutes. Pabarstome druska, pipirais ir apšlakstome citrinų sultimis. Toje pačioje keptuvėje paskrudiname duonos riekeles iš abiejų pusių.
4.
Susmulkiname česnako skiltelę, žalumynus.
5.
Į varškę sudedame grietinę, smulkintą česnako skiltelę, žiupsnį druskos. Masę gerai išmaišome.
6.
Ant duonos riekelių tepame varškės. Dėliojame iškeptus smidrus. Ant viršaus dedame perpjautus pusiau virtus kiaušinius. Pabarstome smulkintais žalumynais.