INGREDIENTAI: Tešlai:
8 stiklinės miltų
500 gramų pieno
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai cukraus
11 gramų sausų mielių
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
10 vienetų dešrelių
10 šaukštų bulvių košės
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į šiltą pieną ir tirpintą sviestą suberti mieles, druską, cukrų ir viską išmaišyti. Suberti miltus ir užminkyti tešlą. Sudėti tešlą į maišelį, palikti vietos, kad galėtų kilti ir įdėti į šaldytuvą 2 valandoms.
2.
Tešlą padalinti į 10 dalių, kiekvieną formuoti į paplotėlį, paskirstyti po šaukštą tešlos, dėti dešrelę, užspausti kraštelius ir suformuoti visas bandeles.
3.
Paruoštas bandeles dėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 10 - 15 minučių.