INGREDIENTAI: pagal poreikį kavos (stiprios, saldintos)
60 gramų šokolado (tarkuoto)
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (L dydžio)
80 gramų medaus
100 galvų cukraus
135 gramai kvietinių miltų
25 gramai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
380 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
180 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į dubenį įmušti kiaušinius, berti cukrų ir plakti 7 - 8 minutes. Pilti medų ir išmaišyti. Berti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir atsargiai išmaišyti. Plakti nereikia.
2.
Kepimo formą (naudojau 30 x 40 cm) ištiesti kepimo popieriumi, supilti tešlą, išlyginti paviršių.
3.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 - 12 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus ir ištraukus, turi likti švarus.
4.
Iškepusį biskvitą apversti, nuimti popierių ir supjaustyti į 4 vienodas dalis. Palikti atvėsti.
5.
Kremui į dubenį dėti sviestą, sudėti karamelizuotą kondensuotą pieną, išplakti iki purios masės.
6.
Į lėkštės, kurioje norite tiekti, vidurį įdėti šiek tiek kremo, tuomet dėti biskvito lakštą, apšlakstyti kava, dėti kremo ir paskirstyti per visą plotį, taip sutepti visus biskvito lakštus. Torto kraštus aptepti kremu. Apibarstyti šokoladu.
7.
Paruoštą tortą padėti porai valandų į šaldytuvą, o prieš tiekiant papuošti.