INGREDIENTAI: Tešlai:
230 gramų miltų
200 gramų cukraus
200 gramų grietinės
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 vienetai kiaušinių
1 sauja aguonų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Sulaistymui:
1 vienetas citrinų (nedidelės)
0.5 stiklinės vandens
šiek tiek cukraus
Pertepimui:
650 gramų jogurto (naudojau kriaušinį)
100 gramų vandens
12 gramų želatinos
Kremui:
350 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų grietinės
150 gramų konservuotos kriaušės
150 gramų cukraus
1 vienetas citrinų (nedidelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti grietinę, kondensuotą pieną, įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir suberti aguonas.
2.
Supiltį tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, kepimo formos šonus apipurkšti aliejumi. Naudojau 26 centimetrų skersmens formą su atsegamai kraštais. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Atvėsusį biskvitą padalinti į 4 dalis.
3.
Grietininiam kremui grietinę sumaišyti su išplakta grietinėle ir smulkiai pjaustytais kriaušių gabaliukais, cukrumi ir citrinos sultimis.
4.
Pertepimui želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Vėliau pakaitinti, kad visiškai ištirptų, atvėsinti ir įmaišyti į jogurtą.
5.
Sulaistymui vandenyje ištirpinti cukrų ir įspausti citrinos sultis. Paragaukite, ar patinka skonis, jei rūgštoka, dėkite daugiau cukraus, jei per saldu - citrinos.
6.
Dėti biskvito lakštą į torto formą, sulaistyti paruoštu sirupu, užtepti grietininį kremą, pabarstyti pjaustytomis kriaušėmis ir dėti kitą biskvitą. Vėl sulaistyti, pertepti jogurtiniu kremu ir pabarstyti kriaušėmis, taip kol sudėsite visus lakštus. Palikti tortą nakčiai šaldytuve.