INGREDIENTAI: Kukuliams:
1 kilogramas maltos vištienos (naudojau vištienos šlauneles, galima keisti jautiena, kiauliena)
100 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių
3 riekės batono
1 vienetas svogūnų
45 gramai kietojo sūrio
2 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis džiovintų bazilikų (arba raudonėlio)
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
700 gramų pomidorų
300 gramų mocarela sūrio
1 vienetas svogūnų
30 mililitrų vandens
4 skiltelės česnako
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukšto maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukšto cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Batono riekelių pluteles nupjauti. Į dubenėlį pilti pieną, dėti batono riekeles ir pamirkyti iki kol permirks. Tuomet nuspausti skystį iš batono.
2.
Kukuliams į dubenį dėti maltą vištieną. Smulkiai supjaustyti česnaką ir berti į dubenį su mėsa, suberti džiovintus bazilikus, pipirus ir druską, įmušti kiaušinį, berti sūrį, smulkiai susmulkintą svogūną ir išmaišyti.
3.
Į keptuvę pilti 2 šaukštus aliejaus, įkaitinti iki vidutinės kaitros. Rankomis formuoti vidutinio dydžio mėsos kukulius ir dėti į keptuvę, apkepti iš visų pusių iki kol apskurs, visiškai iškepti jų nereikia. Tuomet nuimti nuo kaitros ir sudėti į kepimo indą.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 - 15 minučių iki kol kukuliai iškeps, tikslus kepimo laikas priklausys nuo to, kokio dydžio kukuliukus darysite.
5.
Padažui pomidorus smulkiai susmulkinti, galima šiek tiek patrinti elektriniu trintuvu. Česnaką smulkiai sukapoti, svogūną susmulkinti.
6.
Į keptuvę pilti alyvuogių aliejų, įkaitinti, suberti česnaką, suberti svogūnus ir pakepti apie porą minučių, tuomet supilti pomidorų masę, pilti vandens, berti druską ir raudonėlį bei cukrų, dėti pomidorų pastą ir pakaitinti iki kol sutiršės.
7.
Kai kukuliukai iškeps, ant jų supilti paruoštą padažą, pabarstyti tarkuotu sūriu.
8.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 5 minutes iki kol sūris gražiai išsilydys.
9.
Papuošti galima šviežiai pjaustytais bazilikais ar kitomis mėgstamomis žolelėmis. Patiekti su makaronais, bulvių koše, ryžiais ar kitu męgstamu garnyru.