INGREDIENTAI: 2 kilogramai bulvių
2 vienetai kiaušinių
pagal poreikį šaltai rūkytos šoninės
1 šlakelis pieno
1/3 šaukšto druskos
Įdarui:
500 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
pagal poreikį mėtų (smulkintų)
pagal poreikį petražolių (smulkintų)
1/3 šaukštelio druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Bulves nuskuskite bei sutarkuokite specialia bulvių tarkavimo mašina arba virtuviniu trintuvu (blenderiu). Bulves šiek tiek nusunkite, kad nebūtų per daug skysta.
2.
Tuomet berkite trečdalį valgomojo šaukšto druskos, įmuškite du kiaušinius ir įpilkite pieno.
3.
Smulkiai supjaustykite šoninę.
4.
Įdarui į varškę įmuškite vieną kiaušinį, berkite trečdalį arbatinio šaukštelio druskos, smulkiai supjaustytų petražolių, mėtos ir pipirų.
5.
Gnybkite varškės masės ir suformuokite apvalius kukulius.
6.
Į bulvių masę įmaišykite šoninę ir viską supilkite į kepimo indą. Įspauskite varškės rutulius.
7.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 min.
8.
Patiekite su grietine ir skanaukite!