INGREDIENTAI: 1 stiklinė manų kruopų
2 stiklinės pieno
50 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 sauja sezamo sėklų
1 sauja pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą išlydyti puode ant nedidelės ugnies, berti manų kruopas ir nuolat maišyti, kad neprisviltų. Kai manai paruduos ir ims skleisti karamelės kvapą (maždaug po 20 minučių), pilti pieną, sumaišytą su cukrumi, ir vėl maišyti. Masė ims burbuliuoti, atsargiai! Maišyti kol išgaruos skystis, tada uždengti puodą ir palaikyti 10 - 15 minučių, kol sutvirtės.
2.
Į desertinius indelius krėsti paruoštą masę, apiberti sezamais ir pabarstukais (galima uždėti uogienės). Skanaus!
3.
P.s. į paruoštą masę galima įberti razinų ar riešutų, bus tik skaniau!