TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Purus keksas su aguonomis
Purus keksas su aguonomis

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
400 gramų kvietinių miltų (+formai pabarstyti)
250 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus
200 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio)
3 šaukštai aguonų
2 šaukštai citrinų sulčių
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
0.5 šaukštelio druskos
1 kubelis sviesto (kepimo formai ištepti, minkšto)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kekso kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti miltais.

2.
Kiaušinius labai gerai išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi Po truputį pilant, įplakti aliejų. Įmaišyti citrinos žievelę ir sultis.

3.
Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais.

4.
Į kiaušinių ir aliejaus masę per du kartus įmaišyti miltus ir pieną. Elektriniu plakikliu plakti tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Suberti aguonas ir išmaišyti mentele ar šaukštu.

5.
Masę supilti į sviestu pateptą kekso formą.

6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku (įkišus ir ištraukus, jis turi likti sausas, neapsivėlęs).

7.
Iškepus leisti keksui šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinti ant grotelių.




admin · 2023-05-19 06:00 · 340 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt