INGREDIENTAI: 200 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių trynių
3 šaukštai grietinės, 30% riebumo
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai aguonų
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Trynius ištriname su cukrumi ir grietine, beriame aguonas, druską ir gerai išmaišome. Tada įsijojame miltus ir užminkome rankomis minkštą, elastingą, nelimpančią tešlą. Miltų dedame tik tiek, kad tešla neliptų prie rankų.
2.
Tešlą iškočiojame plonai ir supjaustome rombais, tada įpjauname viduriukus, vieną kamputį perkišame per įpjovą ir formuojame žagarėlius.
3.
Žagarėlius verdame ant vidutinės kaitros įkaitintame aliejuje. Aliejaus turi būti tiek, kad žagarėliai laisvai plaukiotų.
4.
Ištraukus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius ir pabarstome cukraus pudra.