INGREDIENTAI: 600 gramų mažų bulvyčių
80 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
2 šaukšteliai česnako miltelių
2 šaukšteliai džiovinto raudonėlio (arba pagal skonį)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
2 vienetai čiobrelių šakelių (nebūtina)
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus (arba tirpinto sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 200 laipsnių (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Bulvytes sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir užvirinti. Nuo užvirimo virti apie 7-10- min - iki bulvytės beveik išvirs, bet dar liks tvirtos.
3.
Į dubenėlį berti sūrį, česnako, paprikos miltelius, raudonėlį, pipirus, išmaišyti.
4.
Čiobrelio šakeles susmulkinti (nenaudoti kotelių).
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
6.
Paruoštą sūrio mišinį suberti ant kepimo formos ir tolygiai paskirstyti. Pabarstyti smulkintais čiobreliais.
7.
Bulvytes supjaustyti per pusę. Nupjauta dalimi žemyn sudėti ant sūrio masės. Bulvyčių viršų pabarstyti pipirais ir apšlakstyti arba aptepti aliejumi (arba tirpintu sviestu).
8.
Bulvytes kepti iki 200 C įkaitintos orkaitės viduryje iki sūris gražiai apskrus (tikslus laikas priklausys nuo orkaitės, stebėkite, kad nesudegtų).
9.
Ištraukus iš orkaitės leisti 1-2 min pravėsti, kad sūrio plutelė sutvirtėtų, o tada laužyti ir skanauti.