INGREDIENTAI: Pagrindui:
250 gramų sausainių
100 gramų sviesto
75 mililitrai pieno
50 gramų šokolado
2 šaukštai cukraus
Kremui:
350 gramų kreminės varškės
300 gramų grietinės
5 vienetai kiaušinių
1 vienetas citrinų
4 šaukštai krakmolo
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sumalame sausainius ir sumaišome su ištirpintu sviestu. Įdedame į formą, paspaudžiame, kad sukietėtų. Cukrų ir šokoladą ištirpiname karštame piene ir užpilame ant sausainių. Dedame į šaldytuvą pusvalandžiui, kol visa masė sustings.
2.
Kremui atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių ir baltymus atskirai išplakame iki standžių putų. Varškę, kiaušinių trynius, cukrų, grietinę, krakmolą, vanilę ir kepimo miltelius išplakame iki vientisos masės. Išpaudžiame pusę citrinos ir pasipjaustome žievelę, supilame į masę ir pamaišome. Atsargiai viską sumaišome su baltymais.
3.
Paruoštą masę supilame į formą ant sausainių. Kepame apie 50 - 60 minučių 180 C laipsnių temperatūroje, pagaliuku patikriname, ar iškepę.