INGREDIENTAI: 1 stiklinė morkų (tarkuotų)
1 stiklinė cukinijų (tarkuotų)
1 stiklinė moliūgų (tarkuotų)
1 stiklinė bulvių (smulkiai tarkuotų)
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė kefyro
2 vienetai kiaušinių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako granulės
pagal skonį žalumynų (krapų, petražolių, smulkintų)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sutarkuoti morkas, cukiniją, moliūgą ir bulves. Susmulkinti žalumynus.
2.
Į daržoves ir žalumynus įmušti kiaušinius, suberti miltus su žiupsniu druskos ir prieskoniais. Tada supilti kefyrą ir viską gerai išmaišyti. Kefyras suteiks blynams purumo, minkštumo, jie nebus sausi.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Šaukštu formuoti mažus blynelius ir apkepti juos iš abiejų pusių.