TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-23 12:02
Trupininis obuolių pyragas su uogomis
Trupininis obuolių pyragas su uogomis

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų (naudojau Ekstra)
200 gramų sviesto (šalto)
80 gramų grietinės (40% riebumo)
2 vienetai kiaušinių trynių
80 gramų cukraus pudros (arba cukraus)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
800 gramų obuolių
250 gramų juodųjų serbentų (naudojau šaldytus)
60 gramų cukraus (arba pagal skonį)
3 šaukštai citrinų sulčių (arba pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Uogas dėti į prikaistuvį. Berti cukrų, pilti citrinos sultis. Užvirinti ir virti ant vidutinės kaitros apie 6-7 min.

2.
Obuolius nulupti, perpjauti į keturias dalis, išpjauti sėklas. Obuolius supjaustyti labai plonais griežinėliais.

3.
Į dubenį berti miltus, cukraus pudrą ir kepimo miltelius, išmaišyti. Sudėti smulkiais gabaliukais pjaustytą sviestą, grietinę, trynius ir išminkyti tešlą.

4.
Maždaug pusę tešlos suvynioti į kepimo popierių ar maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.

5.
Kepimo formą (naudojau 20x30 cm) ištiesti kepimo popieriumi. Dėti tešlą ir paskirstyti per visą plotį.

6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje apie 15 min.

7.
Ant iškepto pagrindo gražiai sudėlioti obuolius. Ant obuolių paskleisti uogų masę. Išimti tešlą iš šaldytuvo ir užtarkuoti ant pyrago viršaus.

8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių orkaitėje ir kepkite apie 50 - 60 min., kol gražiai apskrus.

9.
Pyragą atidėti atvėsti, prieš tiekiant labai tinka pabarstyti cukraus pudra.




admin · 2024-09-10 03:33 · 85 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt