INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų pieno
4 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų (naudojome „Kauno grūdų“ „ Bajoriškus“)
40 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
250 gramų rikotos sūrio
150 gramų mocarela sūrio
2 šaukštai kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
1 pundelis krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako granulės
Padažui:
200 mililitrų grietinėlės, liesos (10%)
20 gramų sviesto
0.5 šaukšto kvietinių miltų (naudojome „Kauno grūdų“ „ Bajoriškus“)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį česnako granulės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lietiniams dubenyje su šluotele išsukame kiaušinius su druska, tuomet įpilame ištirpintą sviestą, išmaišome. Vis maišydami beriame miltus, tešla turi būti vientisa. Tuomet skiedžiame su pienu, nuolat gerai maišydami.
2.
Paruoštą tešlą praleidžiame per sietelį, kad neliktų jokių gumulėlių. Tešla turi būti skysta, tuomet lietiniai iškepa tobulai. Keptuvėje iškepti lietinius.
3.
Įdarui į dubenį dėti rikotos sūrį, suberti kietąjį sūrį, mocarella sutarkuojame. Beriame krapus, česnako granules, druską, pipirus ir išmaišome.
4.
Ant iškeptų lietinių dedame įdaro, suvyniojame.
5.
Padažui ant keptuvės išlydome sviestą, tuomet beriame miltus, nuolat išmaišome, pilame grietinėlę ir beriame druską, pipirus, česnako granules. Nuolat maišydami laukiame kol užvirs, tuomet išjungiame.
6.
Į kepimo formą pilame padažą, kad apsemtų dugną, tuomet išdėliojame lietinius, užpilame likusiu padažu ir dar apibarstome sūriu. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus.