INGREDIENTAI: 500 gramų kvietinių miltų
250 gramų varškės (sausos, birios)
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
200 gramų migdolų miltų
180 gramų cukraus
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
120 gramų razinų
150 mililitrų apelsinų sulčių
1 vienetas apelsinų (tarkuotos žievelės)
50 gramų citrinų cukatų
50 gramų apelsinų cukatų
2 šaukštai aguonų (apytikriai)
15 gramų kepimo miltelių
12 gramų vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis muskato
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
1 žiupsnelis malto imbiero
1 žiupsnelis malto cinamono
1 žiupsnelis maltas anyžius
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
2 lašai romo aromato
Aptepimui:
70 gramų cukraus pudros
50 gramų sviesto (ištirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iš vakaro į dubenį berti razinas, pilti 100 ml apelsinų sulčių ir palikti visai nakčiai. Tuomet gerai nuvarvinti.
2.
Į dubenį dėti varškę, cukrų, pilti likusias apelsinų sultis )50 ml) ir gerai išplakti.
3.
Į varškės masę dėti minkštą sviestą, berti vanilinį cukrų, druską, dar kartą trumpai paplakti. Tuomet berti aguonas, susmulkintus citrinų cukatus, įtarkuoti apelsino žievelę, įberti muskatą, gvazdikėlius, imbierą, cinamoną, anyžių, įlašinti romo aromato ir viską gerai išmaišyti. Tuomet suberti prasijotus miltus su kepimo milteliais ir migdolų miltais.
4.
Iš paruoštos masės suminkyti tešlą. Ji turi būti minkšta ir beveik nelimpanti prie rankų.
5.
Stalą pamiltuoti, padėti tešlą, iškočioti ovalą (maždaug 35x15 cm), per vidurį išspausti su kočėlu įdubimą, užlenkti vieną pusę ant įdubimo ir ją per vidurį dar rankomis iš šonų paspausti. Tokiu būdu suformuoti "Stolleno" formą. Matosi nuotraukoje, kaip jis turi atrodyti.
6.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą tešlą. Pyrago kraštai turi būti tolygūs su kepimo formos, kad kepant išlaikytų išlaikytų.
7.
Orkaitę įkaitinti iki 230 C laipsnių temperatūros, dėti pyragą ir vos uždarius dureles iš karto temperatūrą sumažinti iki 160 C laipsnių, tuomet kepti apie 55-65 minutes.
8.
Išėmus iš orkaitės iš karto jį sutepti su 25 gramais ištirpintu sviestu, apibarstyti 35 gramais cukraus pudros. Po 10 minučių šį procesą vėl pakartoti su likusiu tirpintu sviestu ir cukraus pudra.
9.
Palikti pyragą visiškai atvėsti.