TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-23 10:02
Skanusis "Vaidos" tortas su maskarpone, karamele ir uogiene
Vaidos tortas su maskarpone

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
240 gramų cukraus
200 gramų kvietinių miltų
100 gramų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Sulaistymui:
150 mililitrų vandens (šilto)
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai citrinų sulčių
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių
Pertepimui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (pvz. "Rududu")
200 gramų džemo (juodųjų serbentų)
70 gramų lazdyno riešutų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Persijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

2.
Kiaušinius ir cukrų plakame, kol masė suputoja ir jos tūris ženkliai padidėja (aš plakiau apie 5 min). Tada įpilame aliejų, vėl paplakame.

3.
Šaukštu įmaišome persijotus miltus su kepimo milteliais.

4.
Paruoštą tešlą supilame į 2 vienodas kepimo popieriumi išklotas kepimo formas (arba kepame per du kartus). Aš naudojau 26 cm skersmens formas.

5.
Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Ar iškeptė, patikriname mediniu smeigtuku - įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas, neaplipęs tešla. Jei aplipęs - kepti dar 5 minutes, o tada vėl tikrinti. Iškepusius biskvitus paliekame visiškai atvėsti. Atvėsusius perpjauname į 2 lygias dalis (viso turėsime 4 lakštus).

6.
Biskvitų sulaistymui šiltame vandenyje ištirpiname cukrų, supilame citrinų sultis. Cukraus ir citrinos sulčių kiekį galite koreguoti pagal savo skonį.

7.
Kremui šaltą grietinėlę išplakame su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standumo. Maskarponės sūrį gerai išsukame šaukštu (arba labai lengvai plaktuvu) ir į jį atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.

8.
Lazdyno riešutus pakepame iki 180⁰C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min (iki atšoks odelės). Riešutams atvėsus nulupame odeles (trindami riešutus tarp delnų). Riešutus pasmulkiname peiliu arba elektriniu smulkintuvu.

9.
Į torto formą dedame pirmą biskvito lakštą, sulaistome sirupu. Aptepame karamelizuotu kondensuotu pienu, apibarstome smulkintais lazdyno riešutais ir dedame kremo, tolygiai paskirstome. Dedame antrą biskvitą, jį sulaistome, aptepame juodųjų serbentų džemu ir dedame kremo, tolygiai paskirstome. Vėl dedame biskvitą ir sudedame likusį kremą, tolygiai paskirstome.

10.
Dedame tortą į šaldytuvą, bet nakčiai kad sutvirtėtų ir skoniai susijungtų (o pastovėjęs parą tortas būna dar skanesnis).


Patarimai:

Tortą galima puošti savo nuožiūra. Aš jį aptepiau balto šokolado kremu ir pabarsčiau skrudintais smulkintais lazdynų riešutais. Balto šokolado kremą ruošiau taip - pirmiausia puode užkaitinau 200 ml riebios grietinėlės (bet neužvirinau). 200 g balto šokolado smulkiai sukapojau ir ant jo užpyliau karštą grietinėle. Uždengiau indą ir palikau 2 minutes pastovėti. Tada maišiau, kol šokoladas ištirpo. Uždengiau kremo viršų maistine plėvele (kad liestųsi prie kremo) ir leidau atvėsti. Tada dėjau į šaldytuvą, kad visiškai atšaltų (idealu - palikti nakčiai). Visiškai atšalusį ir šiek tiek sutvirtėjusį kremą išplakiau elektriniu plakikliu, kol tapo purus (plakiau 1-1,5 min.). Svarbu neperplakti, nes kremas bus nevientisos konsistencijos. Sustingusį tortą aptepiau šiuo kremu.




admin · 2024-10-03 15:33 · 89 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt