Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 4 kilogramai kiaulienos sprandinės (supjaustytos 3-4 cm kubeliais)
4 kilogramai svogūnų (pjaustytų griežinėliais)
1 vienetas citrinų
6 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
5 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis maltos kalendros
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
1/4 šaukštelio malto kumino
2 vienetai lauro lapų
15 vienetų maltų juodųjų pipirų (šviežiai maltų)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į mėsą dedame prieskonius tokia tvarka: druska, pipirai, kalendra, bazilikas, kuminas, lauro lapai, malta paprika, svogūnai, aliejus. Viską gerai išmaišyti.
2.
Iš citrinos išspaudžiame sultis. Jokiu būdų nedėkite citrinos anksčiau, nei numatyta recepte, nes mėsa taps guminė. Dar kartą viską gerai išmaišome, sudedame į puodą, prispaudžiame kuo nors iš viršaus ir paliekame per naktį.
3.
Kepti galima ir orkaitėje, ir keptuvėje, o ant žarijų – bus labai skanu. Vadovaukitės receptu ir būsite maloniai nustebinti!