Porcijų skaičius: 15
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų miltų
170 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
110 gramų sviesto
100 mililitrų pieno
100 gramų mėlynių (šaldytų ar uogienės)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų sviesto
50 gramų kokosų aliejaus
Papuošimui:
pagal poreikį aguonų
pagal poreikį kokoso drožlių
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti. Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir sumaišyti su tirpintu sviestu.
2.
Miltus sumaišyti su druska, kepimo milteliais. Ir įmaišyti į kiaušinių ir sviesto plakinį. Įpilti pieną ir išmaišyti, turėtų būti grietinės tirštumo masė.
3.
Į keksiukų formeles dėti šaukštą masės, įdėti apie 5 gr arbatinį šaukštelį mėlynių (galima rinktis ir kitas uogas) ir vėl dėti tešlos, paslėpti mėlynes. Masė turi užimti ne daugiau 2/3 formelės.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.
5.
Kremui kokosų aliejų ir sviestą ištirpinti, atvėsinti. Sumaišyti su kondensuotu pienu iki vientisos mases. Ir papuošti atvėsusius keksiukus, pabarstyti aguonomis ir kokosų drožlėmis. Skanaus!