Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 300 gramų lukštentų saulėgrąžų
150 mililitrų skysto medaus
150 mililitrų vandens
100 gramų šokolado (arba bet kokių riešutų)
6 šaukštai ryžių miltai (kokosų arba avižų)
6 šaukštai kavos (užplikytos, stiprios)
5 šaukštai kakavos
3 šaukšteliai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Saulėgrąžas susmulkinkite virtuviniu blenderiu. Supilkite skystą medų ir dar porą minučių trinkite iki vientisos masės.
2.
Į dubenį sudėkite maltų saulėgrąžų masę, pasirinktos rūšies miltus, kakavą, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.
3.
Supilkite vandenį ir kavą (kavos galite nedėti, bet ji paryškina skonį), išmaišykite. Masė turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
4.
Jei dėsite šokoladą ar riešutus, susmulkinkite maždaug centimetro ar pusės centimetro gabaliukais, sudėkite į masę ir išmaišykite.
5.
Pilkite į formą (silikoninę arba išklotą kepimo popieriumi) ir dėkite į iki 175°C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30-35 minutes. Iškepusiam pyragui leiskite visiškai atvėsti prieš pjaustant.