Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 vienetai obuolių (skaniau rūgštesnių)
2 vienetai morkų
1 vienetas burokėlių (didesnių, virtų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių (arba obuolių acto)
šiek tiek druskos
1 saujelė graikinių riešutų (arba saulėgražų)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Virtą burokėlį, žalias morkas ir obuolius supjaustyti šiaudeliais arba sutarkuoti stambia (vadinama "burokine") tarka. Tinka ir supjaustyti smulkiais kubeliais, jeigu taip labiau mėgstate.
2.
Graikinius riešutus pasmulkinti. Jeigu turite laiko, galima dar juos kelias minutes paskrudinti sausoje keptuvėje, tada riešutų skonis dar labiau suintensyvėja. Bet jeigu laiko nėra, bus skanu ir be to :) Beje, vietoje graikinių riešutų tinka naudoti ir kitus mėgiamus riešutus arba saulėgrąžas.
3.
Smulkintas daržoves, obuolius ir riešutus sudėti į dubenį. Pagardinti citrinų sutimis, alyvuogių aliejumi, žiupsneliu druskos ir išmaišyti. Paragauti, ar nieko netrūksta. Jeigu obuoliai saldesni ir norisi daugiau rūgštelės, įspauskite dar šiek tiek citrinos sulčių. Jeigu norisi daugiau sūrumo, įmaišykite dar šiek tiek druskos. Na tiesio taip, kad skonis patiktų :)
4.
Patiekiant dar galima papuošti smulkintais žalumynais ar žiupsneliu sezamų sėklų. Skanaus!