Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 kilogramai lydekos
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas morkų
1 galva česnako
25 gramai petražolių
1 sauja manų kruopų
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
Papuošimui:
2 vienetai paprikos
300 gramų žaliųjų vynuogių
250 gramų vynuoginių pomidoriukų
200 gramų salotų
100 gramų bruknių
1 skardinė juodųjų alyvuogių
1 vienetas granatų
Padažui:
500 mililitrų majonezo
125 mililitrai tarkuoti krienai
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lydeką nuskusti, perpjauti pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimti vidurius, gerai išplauti.
2.
Mėsą atskirti nuo odos ir ją sumalti kartu su petražolėmis; įmušti kiaušinį, įdėti manus, grietinėlę, berti druskos ir prieskonius, morką ir česnaką (pagal skonį), išmaišyti. Ruošinys pastovi apie 1 val.
3.
Užsiūti lydekos odą ir ją prikimšti žuvies masės.
4.
Žuvis dedama į kepimo rankovę, kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val.
5.
Kai iškepa, iš pilvo išimti siūlus, supjaustyti ir puošti daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis ir kt. Iš paprikos galima padaryti indelį padažui (majonazas su krienais).