AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas pomidorų (gerai prinokusių)
220 gramų rudojo cukraus
1 vienetas citrinų
1 vienetas vanilės ankšties
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pomidorų viršų įpjaukite kryžiumi, užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite iki minutės ir nardinkite pomidorus į ledinį vandenį. Taip odelė lengvai nusilups. Nulupkite pomidorų odelę, perpjaukite juos į keturias dalis ir pašalinkite visas sėklas, susmulkininkite.
2.
Į didelį puodą supilkite cukrų, citrinos sultis, nutarkuotą citrinos žievelę ir du šaukštus vandens. Virkite ant vidutinės ugnies kol cukrus ištirps. Sudėkite pomidorus ir užvirkite. Virkite atidengdame puode 30-40 minučių, kartais pamaišant, kol džemas sutirštės. Prieš baigiant virti, sudėkite vanilę, gerai išmaišykite.
3.
Laikykite sandariuose stiklainėliuose šaltai.