Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2.5 stiklinės miltų (tinka speltų, 250 ml talpos)
2 stiklinės migdolų pieno (ar kito augalinio, 250 ml talpos)
1 vienetas bananų (vidutinio dydžio)
3 šaukštai vandens
3 šaukštai kokosų aliejaus (tirpinto, arba bekvapio aliejaus)
2 šaukštai cukraus (ar kokoso žiedų cukraus)
1 šaukštas linų sėmenų (maltų)
2 šaukšteliai obuolių sidro actas
2 šaukšteliai kepimo sodos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenyje šakute sutrinkite bananą.
2.
Atskirame indelyje sumaišykite linų sėmenis su vandeniu. Palikite keletui minučių, kad išbrinktų. Įmaišykite į sutrintą bananą. Suberkite cukrų ir permaišykite.
3.
Pieną sumaišykite su actu, palikite keletui minučių, kol pieną sutrauks. Supilkite į dubenį, kuriame yra bananas. Šluotele išmaišykite. Supilkite aliejų ir permaišykite.
4.
Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda ir druska. Pamažu suberkite sausus ingredientus į šlapius. Maišykite, kol tešla gerai išsimaišys ir neliks sausų gumulėlių.
5.
Įkaitinkite keptuvę. Patepkite aliejumi (tik pirmąjį kartą, kad nepriliptų). Dviem šaukštais formuokite blynelius, kepkite po ~1 minutę iš kiekvienos pusės, arba lengvai kilstelkite kraštelį ir jei blynelis jau parudavęs, jį apverskite. Patiekite su mėgstamomis uogomis, medumi ar klevų sirupu, uogiene.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"