Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 kilogramas baltos žuvies filė
4 riekės batono
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Padažui:
4 šaukštai majonezo
1 šaukštelis dižono garstyčių
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek petražolių (šviežių, smulkintų)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Batono riekeles sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus ir palikite atvėsti. Tuomet sumaišykite su aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais.
2.
Žuvies file supjaustykite vienodais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį voliokite į kiaušinio plakinį, džiūvėsėlius ir dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. (kepimo laikas priklausys nuo žuvies gabalėlių dydžių).
3.
Padažui skirtus ingridientus sumaišykite dubenėlyje ir patiekite prie žuvies.