AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 kilogramai pomidorų
1 kilogramas svogūnų
Marinatui:
2 litrai vandens
5 šaukštai želatinos
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai druskos
2 šaukštai acto
šiek tiek kvapiųjų pipirų (grūdelių)
šiek tiek juodųjų pipirų (grūdelių)
šiek tiek gvazdikėlių (nemaltų)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 15-20 minučių pastovėti, kol išbrinks.
2.
Kol brinksta želatina, pomidorus supjaustome riekelėmis arba skiltelėmis, o svogūnus - žiedais arba pusžiedžiais.
3.
Į švarius stiklainius dedame po porą grūdelių juodųjų pipirų, po porą grūdelių kvapnių pipirų ir po porą gvazdikėlių. Stiklainiuke susluoksniuojame: pomidorai, tada svogūnai, tada vėl pomidorai ir t.t. Galima dar įdėti prieskoninių žolelių kaip kad bazilikai ar čiobrelis.
4.
Į vandenyje išbrinkintą želatiną sudedame druską, cukrų, actą ir maišydami viską pakaitiname, kol želatina, druska ir cukrus ištirpsta. Bet jokiu būdu neužverdame, o tik pakaitiname, nes užvirinus želatina gali nesustingti.
5.
Stiklainiukus užpilame karštu marinatu ir pridengiame švariais dangteliais (bet neužsukame). Didelio puodo dugne paklojame rankšluostėlį, sustatome stiklainiukus, į puodą pripilame vandens ir kaitiname (t.y. pasterizuojame) stiklainius apie 15-20 minučių. Tik prižiūrėkite, jog vanduo virtų puode, bet jokiu būdų nevirtų marinatas stiklainiukuose, nes želatina kitaip nesustings. Jeigu tik pamatote, kad stiklainiukuose ima kilti pirmieji burbuliukai, traukite juos iš vandens.
6.
Karštus stiklainiukus užsukame švariais, sandariais dangteliais. Apverčiame dangteliais žemyn ant rankšluostuko ir paliekame visiškai atvėsti. O tada nešame į rūsį ar sandėliuką.