Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 pakelis šokoladinio pyrago mišinys
4 vienetai apelsinų
100 gramų sviesto (tirpinto)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kuriame laužą ar kepsninę, nes mums reikės žarijų.
2.
Nupjauname apelsino viršūnėlę taip, kaip parodyta nuotraukoje. Šaukštu išskobiame minkštimą.
3.
Pagal aprašymą ant pakuotės paruošiame pyrago mišinį. Jums tereikės tirpinto sviesto arba aliejaus ir nurodyto kiekio vandens. Paruošta tešla užpildome apelsinus. Nepripilkite iki viršaus, nes pyragas iškils. Jeigu apelsinai mažesni, gali išeiti ir daugiau nei 4 porcijos. Tada kepimo laiką reikia sutrumpinti. Pripildytus apelsinus uždengiame nupjautomis viršūnėlėmis ir atsargiai vyniojame į foliją. Iš folijos galų suformuojame uodegėles, bus lengviau ištraukti iš žarijų. Apelsinus dedame į paruoštas žarijas. Gerai būtų, kad apelsinai neapsiverstų ir tešla neišbėgtų.
4.
Kepimo laikas 25 - 30 minučių. Po 20 minučių, pasklidus aromatui, ištraukite vieną apelsiną ir patikrinkite. Jeigu dar neiškepęs, dėkite atgal ir kepkite dar apie 10 minučių. Kepimo laikas priklauso ir nuo apelsinų odos storio ir nuo jų dydžio. Svarbiausia nesudeginkite!!!
5.
Jeigu prie pyrago mišinio yra pridėta pakuotė šokoladinio užpilo, jį galite pasiruošti pagal instrukciją. Jeigu kartais turėtumėte vanilinių ledų, būtų TOBULA :)