Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos faršo
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)
400 mililitrų sultinio (arba vandens, galima daugiau, jeigu norite skysčiau)
1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
1 skardinė konservuotų kukurūzų (mažos)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas aitriųjų pipirų (galite naudoti ir daugiau)
1 vienetas svogūnų (didelio)
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (galite naudoti ir daugiau)
2 skiltelės česnako (didesnių)
0.5 šaukštelio mairūno
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Storadugniame puode ant šiek tiek aliejaus apkepinkite kubeliais pjaustytą svogūną iki kol suminkštės ir bus gražiai auksinės spalvos. Sudėkite smulkiai kapotą česnaką, smulkiai sukapotą čili pipirą (jeigu bijote aštrumo, nedėkite sėklyčių), maltą aitriąją papriką ir maltą saldžiąją papriką ir dar apie 1-2 minutes pakepinkite iki prieskoniai paskleis malonų aromatą. Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir maišant pakepkite dar apie 5 minutes, kad paprika suminkštėtų.
2.
Į daržovių mišinį sudėkite maltą jautieną ir maišant kepkite apie 5 minutes. Svarbu, kad malta mėsa išskirstytų į kuo smulkesnius gabaliukus, nebebūtų rausva ir sulipusi į stambius gabalus.
3.
Į puodą suverskite skardinę konservuotų, smulkintų pomidorų, supilkite sultinį arba vandenį (galite tiesiog įpilti vandens ar sultinio į skardinę nuo pomidorų, paskalauti ir supilti skystį su pomidorų likučiais), dėkite pomidorų pastos, džiovinto mairūno, cukraus (jis subalansuoja pomidorų rūgštumą), pagardinkite trupučiu druskos bei pipirais.
4.
Viską užvirinkite, o tada uždenkite puodą dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios (kad sriuba tik vos vos burbuliuotų) ir virkite apie 30 minučių. Kartas nuo karto pamaišykite, įpilkite dar sultinio ar vandens, jeigu sriuba jūsų skoniui atrodo per tiršta.
5.
Galiausiai į sriubą sudėkite perplautas konservuotas pupeles ir kukurūzus. Jeigu trūksta, įpilkite dar vandens ar sultinio. Viską vėl užvirkite, o tada sumažinkite ugnį iki minimalios ir patroškinkite dar apie 10 minučių. Paragaukite. Jeigu norisi daugiau sūrumo ar aštrumo, drąsiai įdėkite dar šiek tiek druskos ar prieskonių.
6.
Išvirtą sriubą uždengtą palikite pastovėti 10-15 minučių, kad pasiskirstytų skoniai. Galima išvirti ir iš vakaro, tradiciškai sakoma, jog stovėdama čili sriuba tik skanėja.
7.
Sriubą tinka tiekti pagardintą grietine ir smulkintais žalumynais ar tarkuotu sūriu, tortilijomis, česnakiniais skrebučiais ar kitais mėgstamais priedais.