Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 100 gramų špinatų
100 gramų burokėlių (virtų)
1 šaukštas maltos ciberžolės
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų vandens (ar daugiau, šilto)
3 vienetai kiaušinių
100 mililitrų aliejaus (bekvapio)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Špinatų lapelius perplaukite po tekančiu vandeniu, sudėkite į gilų indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Vandeniui atvėsus, lapelius ištraukite (sausinti nereikia) ir sutrinkite iki vienalytės masės elektriniu smulkintuvu. Virtą burokėlį smulkiai sutarkuokite, tarkius sudėkite į arbatinį puodelį ir užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad apsemtų. Ciberžolę suberkite į nedidelį indą ir įpilkite 4 šaukštus šilto vandens, išmaišykite.
2.
Į gilų indą įmuškite kiaušinius, sudėkite druską ir cukrų, supilkite aliejų ir plakite, kol masė pabals. Tuomet sudėkite pusę miltų, labai gerai išmaišykite, įpilkite ~150ml šilto vandens, vėl išmaišykite. Vėl miltus ir vėl vandens. Tešla turi būti skysta, t.y. laisvai tekėti nuo šaukšto. Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite dar truputį vandens ir išmaišykite.
3.
Tešlą padalinkite į tris dalis, supilant po trečdalį į kitus du indus. Į vieną indą įmaišykite špinatų tyrę, į kitą – vandenį, nudažytą burokėlių (tarkių nenaudokite), o į trečią sudėkite ciberžolės košelę. Viską kruopščiai išmaišykite, kad spalvos tolygiai pasiskirstytų tešloje.
4.
Kepkite plonus lietinius labai gerai įkaitintoje blynų keptuvėje. Keptuvės nereikia tepti jokiais riebalais, pakaks aliejaus, esančio tešloje.