Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 400 gramų graikiško jogurto
400 gramų ruginių miltų
2 šaukštai avižinių dribsnių
2 šaukštai sėlenų
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis kmynų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Jogurtą iškrečiu į gilų dubenį, įdedu sodą ir išmaišau. Palieku bent penkioms minutėms sodai užgesti nuo jogurto rūgšties. Nekantrumas gresia sodos prieskoniu duonoje. Ir neišsigaskite, jogurto masė padidės.
2.
Sudedu sėlenėles ir dribsnius, išmaišau ir vėl palieku brinkti, šįkart 15 minučių. Galop suberiu druską, miltus, kmynus ir viską kruopščiai maišau, kol visi produktai tampa vientisa poskyste tešla.
3.
Ją pilu į silikoninę kekso formą, ją dedu ant grotelių vidury orkaitės, jungiu 150 C ir jungiu laikmatį 2 h. Po dvejų valandų kaitrą padidinu iki 200C ir kepu dar apie 15 min. Orkaitės durelių kepimo metu neatidarinėju, visą procesą stebiu per stiklą.
4.
Karštą duoną išimu iš silikoninės formos ir palieku atvėsti ir pailsėti ant medinės lentelės 2 - 3h. Mums ši duona skaniausia kitą dieną. Ypač su keptu šviežiu kiaušiniu, daržovių salotomis, namine sriuba ir pan.