Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų faršo
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
2 riekės batono
1/4 stiklinės pieno
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis čiobrelių
1 šaukštelis mairūno
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
Aptepimui:
3 šaukštai aliejaus
Papuošimui:
šiek tiek kvapiųjų pipirų (arba kadagio uogos)
šiek tiek lauro lapų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Faršą sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti piene mirkytas batono riekeles (minkštimą be plutelės), vietoj batono galima įtakruoti nedidelę žalią bulvę, suberti prieskonines žoleles bei tarkuotą svogūną su česnaku. Viską gerai išmaišyti.
2.
Masę padalinti pusiau ir suformuoti du nedielius zuikučius arba vieną didesnį. Zuikius sudėti į kepimo formą. Iš pipirų ar kadagio uogų padaryti akytes ir burnytę, o iš lauro lapų – ausytes.
3.
Zuikius aplieti keliais šaukštais aliejaus ir dėti į įkaitintą iki 180 – 200 °C orkaitę, kepti apie 30 minučių, kol zuikių paviršius paruduos.