Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų miltų
200 mililitrų pieno (arba vandens)
150 gramų moliūgų tyrės (receptas čia)
50 gramų cukraus (kiekį galima koreguoti, priklausomai nuo to, kokio saldumo bandelių norite)
25 gramai sviesto (minkšto)
20 gramų šlapių mielių (arba 1 šaukštelio sausų)
0.5 šaukštelio druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Mieles išsukti su cukrumi, sviestu, druska bei šlakeliu vandens. Piltį likusį vandenį apie 1/2 miltų ir užmaišyti tirštą tešlą. Palikti pastovėti šiltai kol padvigubės.
2.
Vėsią moliūgų tyrę įmaišyti į tešlą ją. Pilti likusius miltus ir užminkyti minkštą tešlą. Leisti pakilti.
3.
Iš tešlos formuoti rutuliukus, juos apvolioti miltuose ir aprišti miltuota virve. Virvė turi būti natūrali linas ar medvilnė, nedažyta. Neįveržti, aprišti lengvai. Palikti 20 min šiltai.
4.
Tuomet aptepti lydytu sviestu ar kiaušinio trynio plakiniu ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 min.
5.
Iškeptą bandelę išlaisvinti iš virvės. Galima papuošti viršuj centrą razina ar moliūgo sėkla.