Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
230 gramų miltų (apytikriai)
250 gramų jogurto, natūralaus (arba kefyro)
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Viršui:
2 vienetai rabarbarų
40 gramų migdolų drožlių (arba smulkintų migdolų)
2 šaukštai cukraus
Užpilui:
70 mililitrų grietinėlės (arba grietinės)
20 gramų sviesto
Paruošimo būdas: 1.
Nuskutame viršutinį rabarbarų stiebų sluoksnį, supjaustome rabarbarus 1 cm storio griežinėliais ir sumaišome su šaukštu cukraus.
2.
Suplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės. Supilame, jogurtą, miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišome. Masė turi gautis riebios grietinės tirštumo. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų, o jeigu tirštesnė - įdėkite šiek tiek jogurto. Supilame tešlą į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi iškotą kepimo formą (naudojau apvalią 24 cm skersmens), o ant viršaus uždedame rabarbarų gabaliukus.
3.
Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min.
4.
Migdolų drožles sumaišome su šaukštu cukraus. Likus daugmaž 10 minučių iki pyrago kepimo pabaigos (kai jis bus jau lengvai rustelėjęs, bet dar nebaigęs kepti), jį apibarstome migdolais ir kišame atgal į orkaitę iki iškeps.
5.
Grietinėlę ir sviestą drauge pakaitiname (bet neužviriname). Viską tolygiai supilame ant iškepusio pyrago ir leidžiame susigerti.
6.
Skanauti šį pyragą gardu tiek karštą (ypač su šaukštu ledų šalia), tiek atvėsusį.