AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 2 kilogramai agurkų (pjaustytų)
500 gramų cukraus
1 stiklinė acto
1 galva česnako
8 šaukštai aliejaus
2 šaukštai druskos
2 šaukštai krienų
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Didelius agurkus nulupu, pjaunu per pusę, išimu sėklas ir supjaustau nedideliais gabaliukais. Juos pasveriu, sukrečiu į puodą.
2.
Agurkus užberiu druska ir palieku 4 - 6 h, kad išsiskirtų sultys. Atskiram inde sumaišau cukrų, aliejų ir actą, ant agurkų smulkia tarka sutarkuoju česnakus, dedu krienus ir užpilu sumaišyta mase. 12 h lai pastovi, dažniausiai palieku nakčiai. Ryte dideliu šaukštu išmaišau masę ir sudedu agurkų gabaliukus į stipriai iškaitintus stiklainius, užpilu skysčiu iš puodo. Užsuku verdančiu vandeniu nulikytu dangteliu ir dedu žemyn galva valandai kitai. Viskas.
3.
Ragavome su švelnia grilio paukštiena, dėjau ant duonos, pateptos kepenine. Skanu…