TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Žavingas šokoladinis keksas su špinatais
Margas Å¡okoladinis keksas su Å¡pinatais

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
420 gramų miltų
250 gramų cukraus
1 stiklinė kakavos
1 ir 1/4 stiklinės pieno
180 gramų sviesto (tirpinto)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų špinatų (šviežių)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis aliejaus
šiek tiek druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu.

2.
Sujunkite sausus produktus: į išsijotus miltus dėkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Išmaišykite.

3.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir pilkite tirpintą sviestą. Išmaišykite.

4.
Masę daliname į 2 dalis. Į vieną dalį sijokite kakavos miltelius ir įpilkite 3/4 stiklinės pieno. Į kitą dalį dėkite trintus špinatus ir pilkite 1/2 stiklinės pieno. Gerai išmaišykite.

5.
Sausų produktų masę dalinkite į 2 dalis ir kiekvieną dalį sudėkite į atskiras mases. Vieną dalį miltų dėkite į kakavinę masę, kitą dalį - į špinatų masę. Abi mases atsargiai išmaišome.

6.
22 cm skersmens kekso formą patepkite aliejumi ir pilkite dalį kakavinės masės, ant viršaus pilkite dalį špinatų tešlos. Taip supilkite abi mases. Pagaliuku arba peiliu permaišykite tešlas.

7.
Keksą kepame iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 70-80 min. Kepimo laikas gali skirtis, priklausomai nuo kepimo formos dydžio ir orkaitės tipo. Ar keksas iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku, jei įdūrus storiausioje vietoje ir ištraukus, pagaliukas neaplimpa tešla, keksas jau iškepęs.



admin · 2018-06-27 06:00 · 934 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt