Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 8 lapeliai bemielės sluoksniuotos tešlos (apie 700 g)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų sviesto
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sluoksniuotos tešlos lapelius atitirpiname ir pakočiojame, kad būtų plonesni (daugmaž 2-3 mm storio). Visus lakštus apipjauname pagal norimą formą, jog būtų vienodi. Atraižėlių neišmeskite, jas galite iškepti drauge - bus trupiniams torto papuošimui. Lakštus gausiai subadome šakute, jog kepdami nesipūstų.
2.
Lakštus po vieną ar po kelis guldame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 200 C laipsnių temperatūroje apie 8-10 minučių, kol išsipučia ir lengvai paruduoja. Tik atsargiai neperkepkite, tas nutinka labai greitai. Mano orkaitė gana plati, tad vienu kartu pavykdavo iškepti po du lakštus, sudėtus vienas šalia kito. Keliais aukštais orkaitėje kepti kažkaip pabijojau, bet turbūt galima būtų pabandyti :) Jeigu iškart iškočiojote visus lakštus, tuos, kurių nekepate, laikykite šaldytuve, jog per daug neatitirptų, kitaip kepdami jie laibau trauksis. Iškepusius lakštus labai atsargiai nuimame nuo kepimo formos ir atvėsiname ant grotelių. Jeigu kepdami lakštai labai išsipūtė ar susidarė didesnių pūslelių, ranka juos švelniai spustelkite ir sulyginkite.
3.
Kremui minkštą kambario temperatūros sviestą mikseriu išplakame iki purumo ir per kelis kartus, nuolat plakdami, į sviestą supilame kondensuotą pieną. Išplakame iki vientisos, purios masės. Tarkuotą citrinos žievelę (nuo citrinos tarkuokite tik geltoną žievelę, be baltos dalies, nes ji karti) ir įmaišome į sviesto - kondensuoto pieno masę. Pora šaukštų kremo atsidėkime torto šonų papuošimui.
4.
Kai iškepti lakštai visiškai atvės, galime jų kraštus truputį apipjaustyti, jog būtų visi vienodos gražios formos. Trupinukus atsidėkite torto papuošimui.
5.
Imame vieną lakštą, dedame lygia puse į apačią ir jo viršų tepame paruoštu kremu. Ant viršaus dedame kitą lakštą, ranka šiek tiek paspaudžiame ir aptepame kremu. Taip pat darome su kitais lakštais. Jeigu trupinių nuo lakštų apipjaustymo mažoka, galime vieną lakštą pasilikti trupiniams.
6.
Torto šonus aptepame atsidėtu kremu. Viršų ir šonus apibarstome trupiniais.
7.
Tortas pats skaniausias būna pastovėjęs bent per naktį, o idealu - vieną-dvi paras, nes kaip ir Napoleonas, stovėdamas jis skanėja.