Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 vienetas morkų
0.5 litro vandens
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštas sviesto
2 šaukšteliai prieskonių (su džiovintais grybais)
1 žiupsnelis druskos
Kukuliams:
500 gramų kiaulienos faršo
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai manų kruopų
30 gramų sviesto
1 šaukštelis prieskonių maltai mėsai
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis pipirų
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį miltų (apvoliojimui)
Įdarui:
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai aliejaus
2 saujelės džiovintų baravykų
1 žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasiruošiame faršą: į mėsytę dedame smulkintą česnako skiltelę, mušame kiaušinį, beriame prieskonius: druska, pipirai, maltos mėsos prieskonius.
2.
Į mėsos masę beriame manus, pilame grietinėlę ir sudedame sviestą. Viską gerai išmaišome.
3.
Džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome, bent pora valandų.
4.
Grybus susmulkiname, pakepiname keptuvėje su aliejumi, kol truputį suminkštės, beriame smulkintą svogūną, gardiname druska. Iš faršo formuojame kotletukus. Į vidų dedame pasiruošto įdaro. Apvoliojame miltuose ar apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
5.
Dedame į troškintuvą, pilame vandens, grietinėlės, beriame prieskonius, dedame smulkintą morką, sviestą. Troškiname apie 35 min. Pabaigoje pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais. Valgėme su bulvių koše ir salotomis.