Porcijų skaičius: 20
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
1 kilogramas miltų
400 gramų grietinės, 30% riebumo
4 vienetai kiaušinių
180 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek cukraus
Įdarui:
700 gramų avienos (riebesnės jautienos ar veršienos)
300 gramų kopūstų
2 vienetai svogūnų
60 gramų sviesto
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis druskos
1 žiupsnelis maltų kmynų
1 žiupsnelis malto raudonėlio
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą bent pusvalandžiui dedu į šaldymo kamerą, tuomet jį į gilų dubenį sutarkuoju stambia tarka ir kuo greičiau sutrinu į trupinius su miltais. Supilu grietinę, įmušu 3 kiaušinius ir vieną baltymą (trynį palieku aptepimui), druską su cukrumi ir užminkau tešlą. Ją apsuku maistine plėvele ir nešu į šaldytuvą valandai-kitai.
2.
Mėsą supjaustau kuo smulkesniais gabaliukais, marūdnas darbas, bet jis atsiperka tikrai nuostabiu skoniu. Kopūstą ir svogūnus pjaustau lygiai tokiais pačiais nedideliais gabaliukais. Viską sumaišau su grietine ir prieskoniais, o sviestą supjaustau daugmaž 1 cm kubeliais.
3.
Tešlą traukiu iš šaldytuvo, darbo stalą pabarstau miltais (arba naudoju silikoninį padėklą) ir kočioju ne itin ploną lakštą. Formai išpjauti naudoju arbatinę lėkštutę. Į apskritimo centrą dedu įdaro, į jį įspaudžiu gabaliuką sviesto ir formuoju kibiną. Aprašyti eigą pakankamai sunku, todėl siūlau pažiūrėti vieną iš gausybės vaizdo medžiagos Youtube kanale.
4.
Aptepimui paliktą trynį išplaku su keliais šaukštais vandens ir gautu mišiniu aptepu paruoštus ir į kepimo popieriumi išklotą skardą sudėtus kibinus. Kepu apie 40 min. 200C kaitroje. Kibinus tiekiu karštus, su jautienos sultiniu.
5.
Jei lieka tešlos, ją sudedu į plastikinį maišelį ir iškočioju į ploniausią įmanomą lakštą. Tą patį padarau su įdaru. Tuomet lakštus susuku į rulonus ir dedu į šaldymo kamerą. Taip paruoštus gaminius lengva atšildyti ir pagaminti naują partiją kibinų.