Porcijų skaičius: 6
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 1 pakelis bemielės sluoksniuotos tešlos
3 vienetai obuolių
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas pieno
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis malto muskato
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 210 C laipsnių.
2.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite kubeliais, dėkite į puodą, apliekite citrinos sultimis, pagardinkite puse cinamono ir muskato reišutu. Puodą pridenkite, virkite, kol obuoliai suminkštės ir ims irti. Šakute arba rankine grūstuve sutrinkite obuolius, bet nenaunokite elektrinės grūstuvės, tegu dar lieka nedidelių obuolių gabaliukų.
3.
Išvyniokite sluoksniuotą tešlą, supjaustykite į dvyliką kvadratinių dalių. Šešis gabaliukus dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, dėkite ant jų po šaukštą obuolių tyrės, uždenkite kitu tešlos gabalu, šakute užspauskite kraštelius.
4.
Cukrų sumaišykite su likusiu cinamonu. Pienu patepkite paruoštus pyragėlius ir apibekite cukraus ir cinamono mišiniu.
5.
Kepkite orkaitėje 10 minučių, tada sumažinkite kaitrą iki 180 laipsnių , kepkite dar 10 minučių arba kol pyragaičiai gražiai išsipūs ir paruduos. Leiskite truputį avėsti, bet mėgaukitės dar šiltais.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"