Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
100 gramų miltų
100 gramų krakmolo
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek vanilės esencijos
Pertepimui:
300 gramų graikiško jogurto
260 gramų konservuotų vaisių
13 gramų želatinos
šiek tiek cukraus
Aptepimui:
300 gramų braškių
200 gramų grietinės
0.5 vieneto citrinos žievelės
12 gramų želatinos
šiek tiek cukraus
Viršui:
90 mililitrų konservuotų vaisių
1 pakelis aviečių želė
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius, vanilę ir cukrų išplakti iki purios masės, plakti apie 6 - 7 minutes, po to atsargiai įmaišyti persijotus miltus su krakmolu ir kepimo milteliais. Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą.
2.
Kepti 175 C laipsnių temperatūroje apie 30 - 35 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepusį ir šiek tiek atvėsusį biskvitą išimkite iš formos ant švaraus rankšluosčio, atsargiai nuimkite kepimo popierių ir palikite visiškai atvėsti. Kai atvės, perpjaukite į du biskvitus ir apšlakstykite skysčiu nuo konservuotų vaisių.
3.
Geltonam sluoksniui želatiną užmerkite 10 minučių, po to pašildykite, kad ji visiškai ištirptų, bet neužvirinkite. Vaisius sutrinkite elektriniu smulkintuvu į tyrelę, jogurtą išplakite su cukrumi. Viską sumaišykite ir įdėkite želatiną. Į torto formą dėkite vieną biskvitą, ant jo supilkite vaisių - jogurto kremą ir 5 - 7 minutėms dėkite į šaldytuvą. Po to uždėkite antrą biskvitą ir vėl į šaldytuvą, kol gaminsite rožinį sluoksnį.
4.
Rožiniam sluoksniui su želatina darykite viską taip pat, kaip prieš tai. Braškes nuplaukite ir sutrinkite smulkintuvu. Grietinę išplakite su cukrumi, įtarkuokite citrinos žievelės ir sumaišykite su braškių tyrele, supilkite nekarštą želatiną. Tortą išimkite iš šaldytuvo ir supilkite ružavą sluoksnį. Dėkite atgal į šaldytuvą, kad sustingtų.
5.
Raudonam sluoksniui paruoškite avietinę žėlė, kaip nurodyta ant pakuotės. Užpilkite ant sustingusio rožinio sluoksnio ir vėl padėkite į šaldytuvą. Palikite tortą pastovėti pernakt, puoškite pagal savo fantaziją.