Porcijų skaičius: 10
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: Tešlai:
8 vienetai kiaušinių
250 gramų cukraus
250 gramų aguonų (maltų)
200 gramų sviesto (kambario temepratūros)
60 gramų riešutų (maltų, tinka migdolai, lazdyno, graikiniai)
2 šaukštai miltų
1 pakelis vanilinio cukraus
1 pakelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
Pertepimui:
200 gramų raudonųjų serbentų uogienės (ar kitokios rūgščios)
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi, sviestu ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Įmaišykite maltas aguonas, maltus riešutus, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Baltymus išplakite iki stangrių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlos mišinį.
2.
Sudrėbkite tešlą į sviestu išteptą tortinę formą ir kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
3.
Ištraukus iš orkaitės leiskite truputį atvėsti, tada atsargiai perpjaukite pusiau, pertepkite ugiene, uždenkite atgal antrąja puse, o viršų užtepkite likusia uogiene. Užberikte gerą sluoksnį cukraus pudros.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"