Porcijų skaičius: 8
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
500 gramų žuvies (lydekos, lašišos, upėtakio ar kt.)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
5 vienetai pievagrybių
1 šaukštas prieskonių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių (nebūtina)
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūnus smulkiai supjausyti ir apkepinti keptuvėje ant trupučio aliejaus iki bus gražiai auksinės spalvos. Sudėti stambiai tarkuotas morkas ir dar keletą minučių pakepti, kol morkos suminkštės.
2.
Sluoksniuotą tešlą atšildyti ir padalinti į dvi dalis. Vieną dalį iškočioti į pailgą stačiakampį.
3.
Ant šio stačiakampio išdėlioti žuvį (paliekant poros centimetro kraštelius), ant jos dėti pakepintas daržoves, ant jų - riekelėmis supjaustytus pievagrybius. Pabarstyti druska ir pipirais bei mėgiamais prieskoniais (tinka prieskoniai žuviai ar kiti mėgiami).
4.
Antrą tešlos dalį iškočiotį į truputį didesnį stačiakampį negu kad buvo pirma tešlos dalis ir juo uždengti įdarą. Kraštus pirštais gražiai užspausti, kad išeitų uždaras pyragas.
5.
Viršų pabadyti šakute arba padaryti šiek tiek įstrižų įpjovų peiliu, kad kepant išeitų garai. Pyrago viršų patepti lengvai paplaktu kiaušiniu (jeigu gamintumėte Kūčioms, galite vietoje kiaušinio patepti trupučiu aliejaus).
6.
Kepti iki 180 laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių, kol viršus gražiai pagels. Skaniausia valgyti karštą, bet gardus ir atvėsęs.