TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Nostalgiškai tobulas "Kijevo tortas"
Kijevo tortas

Porcijų skaičius: 10

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
6 vienetai kiaušinių baltymų
180 gramų cukraus
150 gramų žemės riešutų (smulkintų, kepintų)
50 gramų cukraus pudros
45 gramai miltų
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
Kremui:
600 mililitrų grietinėlės
375 gramai sviesto
340 gramų cukraus
300 gramų juodojo šokolado
225 gramai pieno
1.5 vieneto kiaušinių
20 gramų kakavos
3 šaukštai konjako (nebūtina)
1.5 šaukštelio vanilės ekstrakto

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinio baltymus įpilkite į stiklainį, uždenkite maistine plėvele ir padarykite joje keletą skylučių, palikite baltymus kambario temperatūroje 1-3 dienoms.

2.
Kitą dieną sumaišykite miltus, riešutus ir 185 g cukraus. Įkaitinkite orkaitę iki 150 C. Išklokite kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas - 23 cm ir 20 cm skersmens.

3.
Baltymus suplakite iki purumo, tada berkite po truputį cukraus pudrą ir plakite iki kol masė taps standi ir blizgi. Pabaigoje įpilkite ir įplakite vanilės ekstraktą. (arba galima baltymus plakti virtuvės kombaino pagalba štai taip - baltymus įpilkite į kombaino indą ir pradėkite plakti minimaliu greičiu. Plakite taip apie 3 minutes arba kol baltymai suputuos. Tada padidinkite greiti ir suplakite iki purumo. Tokiu būdu suplaktu baltymu struktūra bus stipresnė).

4.
Į baltymų masę įberkite riešutų mišinį ir labai atsargiai su mentele išmaišykite.

5.
Tešlą padalinkite į dvi dalis, vieną išmaišykite su kakava. Tešlą pilkite į dvi kepimo formas ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 2 val. Išimkite kepimo formas iš orkaitės ir palikite pastovėti 12-24 val. (tam, kad tešla sutvirtėtų).

6.
Pieną ir kiaušinį suplakite, kad jie susijungtų (ne daugiau). Įpilkite pieno mišinį į puodą ir įberkite cukrų (225 g). Virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišant iki užvirimo. Sirupas turi šiek tiek sutirštėti (būtinai). Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

7.
Sviestą suplakite iki purumo. Toliau plakdami po truputį pilkite sirupą ir plakite iki purios, kreminės konsistencijos. Pabaigoje įplakite vanilės ekstraktą ir konjaką (jei naudojate).

8.
Užvirkite grietinėlę ir užpilkite ant 150 g šokolado. Palikite pastovėti 2 min, tada išmaišykite iki vientisos masės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įdėkite į šaldytuvą, nes ganašas, prieš jį suplakant, turi būti labai šaltas. (Tai geriausia daryti iš vakaro, kad jis naktį pastovėtų šaldytuve). Išimkite ganašą iš šaldytuvo ir suplakite iki purios konsistencijos (maždaug plaktos grietinėlės konsistencija).

9.
Šokoladiniai papuošimai: Išlydykite 50 g šokolado ir su mentele tolygiai paskirstykite ant acetato juostos arba ant kepimo popieriaus lapo. Palaukite porą minučių ir perbraukite per šokolado juostą su dantyta mentele. Liks ilgos šokoladinės juostos. Palaukite kol šokoladas ims stingti, tada susukite juostą ir palikite sustingti iki galo (galima įdėti į šaldytuvą). Kai šokoladas sustings, nuimkite juostą.

10.
Torto surinkimas: Išimkite tešlą iš kepimo formų ir nuimkite kepimo popierių. Padėkite mažesnį tešlos blyną ant didesnio ir apipjaustykite didesnį taip, kad jis taptų toks pat kaip mažesnis. Apipjaustytas dalis paimkite ir susmulkinkite - įdėkite į maišelį ir susmulkinkite su kočelu - trupinius naudosime šonų papuošimui. Aš smulkinu tiesiog su peiliu. Torto padėkliuką patepkite trupučiu kremo ir padėkite ant jo vieną tešlos blyną. Ant vieno tešlos blyno viršaus uždėkite 3/4 pagaminto pirmo kremo ir tolygiai paskirstykite su mentele. Ant viršaus padėkite kitą tešlos blyną (viršumi į apačią, taip viršus bus lygus ir mažiau sunaudosite šokoladinio kremo kad išlyginti viršų) ir lengvai prispauskite. Torto šonus ir viršų patepkite šokoladinių kremu ir išlyginkite su mentele. Šonus aplipdykite / apibarstykite su trupiniais.

11.
Torto viršų papuoškite su likusiu pirmu ktrmu ir šokoladiniu kremu. Papuoškite šokoladinėmis juostomis. Įdėkite tortą nakčiai į šaldytuvą (arba bent jau porai valandų). Skanaus. Torto šonus ir viršų patepkite šokoladiniu "Šarlott" kremu ir išlyginkite su mentele. Pasilikite kremo papuošimui. Šonus aplibdykite su trupiniais. Torto viršų papuoškite gelytėmis iš sviesaus kremo ir lapais iš šokoladinio kremo.



admin · 2018-07-10 15:00 · 848 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt