TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Plikyta kefyrinė tešla koldūnams - ji dar skanesnė!
Plikyta kefyrinė tešla koldūnams


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
6 stiklinės miltų (naudojama 250 ml dydžio stiklinė)
1 stiklinė vandens (verdančio)
1 stiklinė kefyro
10 šaukštų aliejaus
1 žiupsnelis druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Matuojant 250ml puodeliu gausite apie 80 koldūnų ar virtinių arba 10 čeburekų dydžio pyragėlių, o kadangi visos proporcijos matuojamos viena tara, apsirikti ar apsiskaičiuoti (beveik) neįmanoma.

2.
Miltus įsijoju į gilesnį dubenį, supilu aliejų, šaukštu sumaišau ir užpilu verdančio vandens puodeliu. Tuomet jau intensyviai maišau, kol tešla atvėsta. Supilu kefyrą, pasūdau ir vėl maišau, kol tešla pradeda atšokti nuo dubens sienelių. Tuomet jau lengva minkyti ir tai daryti tereikia kelias minutes.

3.
Viskas. Tešlą kočioju, lipdau virtinius su norimais įdarais. Arba pjaunu didelius apskritimus ir formuoju pyragėlius, kuriuos kepu sausoje keptuvėje, aliejaus tešloje užtenka sukibimui su karštu paviršiumi, pyragėliai gaunasi apskrudę, bet neįmirkę aliejuje.

4.
Įdarai? – grybų, daržovių, varškės, faršo. Makaronai? – kočioju didelius lakštus ir pjaustau 5mm pločio juostas. Džiovinu ant kepimo popieriaus arba pakabintus ant grotelių katilinėje.

5.
Koldūnų virimo laikas priklauso nuo įdaro, skaičiuojant nuo koldūnų iškilimo į vandens viršų, su mėsa verdu apie 7 minutes, su grybais apie 5, varškei užtenka 2-3.



admin · 2018-07-10 18:00 · 983 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt