TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Felicita Klemensas Kolumbanas Doviltas Liubartė Adelė Kolumbas Orestas
Puikieji baltarusiški varkėčiai orkaitėje su grietinės įdaru
Baltarusiški varkėčiai orkaitėje su grietine

Porcijų skaičius: 12

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų varškės (geriau sausesnės)
100 gramų miltų (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių baltymų
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
100 gramų grietinės
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas cukraus

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmukite kiaušinį, dėkite baltymą ir išmaišykite, kad viskas gerai pasiskirstytų. Sudėkite miltus ir dar kartą išmaišykite Tešla turi būti ne kieta, bet formuojama, nelipni. Jeigu varškė drėgnesnė ir įdėjus tiek miltų tešla nelaiko formos, įdėkite miltų dar šiek tiek.

2.
Įdarui sumaišykite varškę, trynį ir cukrų.

3.
Tada imkite po gabalėlį tešlos ir keksiukų formelėse (patogiausia naudoti silikonines) suformuokite iš jos tarsi dubenėlius, palikdami viduriuke vietos įdarui. Į dubenėlius išdalinkite grietinės įdarą.

4.
Šaukite keksiukus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25-30 minučių, kol jie bus gražiai auksinės spalvos.

5.
Iškepusiems leiskite keletą minučių vos vos pravėsti ir sutvirtėti formelėse, o tada galite skanauti! Šie keksiukai labai gardūs tiek karšti, tiek atvėsę. Grietininis įdaras tiesiog pasakiškas!



admin · 2018-07-15 21:00 · 967 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt