TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-23 23:22
Orkaitėje kepti falafeliai (avinžirnių kotletukai)
Orkaitėje kepti falafeliai (avinžirnių kotletukai)

Porcijų skaičius: 2

AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 stiklinė avinžirnių
2 šaukštai miltų
0.5 vieneto svogūnų
1 sauja žalumynų (tinka petražolės, krapai, svogūnų laiškai)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos
0.5 šaukštelio kumino (galima ir nenaudoti)
šiek tiek druskos

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Avinžirnius iš vakaro pamerkti vandenyje, o ryte išvirti. Išvirusius sudėkite į maisto smulkintuvą (tinka ir rankinis elektrinis trintuvas) ir sutrinkite. Trinti iki masė bus jau gana minkoma, tačiau ne visiškai vientisa, turėtų likti šiek tiek avinžirnių gabaliukų, iki tyrelės trinti nereikia.

2.
Svogūną, česnaką ir žalumynus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į avinžirnių masę drauge su miltais, prieskoniais, druska ir alyvuogių aliejumi. Viską gerai išmaišykite. Miltų iš tiesų galima ir nedėti, tiesiog tada kotletukai bus truputį trapesni.

3.
Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius paplotėlius ir juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 30-35 minutes.



admin · 2018-07-21 06:00 · 893 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt