TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Greita lašišos ir varškės užtepėlė
Greita lašišos ir varškės užtepėlė


AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 gramų varškės 9%
100 gramų sūdytos lašišos (arba rūkytos)
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek pipirų

Paruošimo būdas:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kai darau šventėms, aš paprastai gaminu šią užtepėlę su rūkyta lašiša, o kai kasdienai, tada renkuosi švelnesnio skonio sūdytą lašišą.

2.
Lašišą ir varškę sudedu į dubenį, pašlakstau trupučiu citrinos sulčių ir sutrinu elektriniu trintuvu iki vientisos masės, kad nesijaustų varškės grūdelių. Jeigu varškė sausesnė ir trinasi sunkiau arba noriu ne tokios tirštos užtepėlės, įdedu dar šiek tiek graikiško jogurto (arba galima grietinės). Bet jeigu planuoju užtepėlę spausti konditeriniu maišeliu, tada paprastai papildomo skyčio beveik nededu, jog ji tvirčiau laikytų formą.

3.
Paragauju, ar užtepėlėje pakanka rūgštelės, jeigu trūksta, įspaudžiu dar šiek tiek citrinos sulčių. Pagardinu žiupsneliu pipirų ir išmaišau. Dar jeigu turiu po ranka šviežių krapų, jų irgi šiek tiek įmaišau, nes čia labai tinka. Bet ir be jų būna skanu.

4.
Galima valgyti iškart arba laikyti šaldytuve bent porą dienų tai tikrai (ilgiau ji ten neužsibūna). Šią užtepėlę labai tinka tepti ant paskrudintos šviesios duonelęs arba ant agurko ar burokėlio griežinėlio.

5.
Beje, jeigu norite užtepėlę dekoratyviai išspausti per konditerinį maišelį, ją prieš tai palaikykite vlandėlę šaldytuve, tada ji daug gražiau laikys formą.



admin · 2018-07-21 15:00 · 902 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt