Porcijų skaičius: 4
AKCIJOS: Rodyti akcijas TAIP NE Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI: 500 mililitrų kefyro (pyliau pusę pieno, nes kefyro neužteko)
500 mililitrų miltų
250 mililitrų vandens (verdančio)
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai aliejaus
0.5 šaukštelio sodos
šiek tiek cukraus
šiek tiek druskos
Paruošimo būdas: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenyje išplakame kiaušinius, kefyrą, cukrų ir druską, įmaišome persijotus miltus.
2.
Į karštą vandenį beriame sodą ir greit išmaišome, pilame į dubenį su miltais ir gerai išplakame. Paliekam pastovėti 15 minučių.
3.
Į tešlą įpilame aliejų ir išplakame. Jei tešla per tiršta, įpilame dar šiek tiek vandens.
4.
Kepame blynus įkaitintoj keptuvėj. Keptuvę gali reikt karts nuo karto patepti aliejumi, man reikėjo kas trečiam blynui.
5.
Blynus galima patiekti su patinkačiais įdarais, mes valgėm su varškės padažu. Varškę sutryniau su jogurtine grietine, cukrumi ir citrinos sultimis bei žievele.